Wij zijn Lucas en Adri Boes en wij exploiteren een akkerbouw en pluimveebedrijf in Noord-Sleen. In ons klein boerenerfwinkeltje verkopen wij al jaren onze dagverse eieren.

Eind 2005 hebben wij de beslissing genomen ons meer te professionaliseren in de richting van het boerenscharrelei. Het kenmerk van deze houderij is in de eerste plaats de diervriendelijkheid en daarnaast bijzondere aandacht voor de voeding e.d. Zo hebben onze kippen dubbel zoveel ruimte als die in de gangbare scharrelstallen en meer strooisel om te kroelen. Het voedsel is samengesteld uit wel 4 soorten granen, soja en sojaolie, palmolie, een breed assortiment vitaminen en mineralen. Voer met deze ingrediënten geeft het ei een mooi egale dooierkleur en sterke eierschalen.

Ons bedrijf staat onder controle van het productschap voor pluimvee en eieren tevens zijn wij in het bezit van een registratiebewijs en vergunning pakstationhouder (nr.NL 151) Dat houdt in dat wij onze eieren op gewicht sorteren en mogen leveren aan winkeliers e.d.

Zo proberen wij onze kippen op een zo welzijnsvriendelijk mogelijke manier te houden en produceren onze legkippen “een lekker Drents eitje”.

Onze eieren worden via DrentsGoed streekproducten verkocht door veel supermarkten en horecabedrijven.

Dorpsstraat 8, 7846 AT NOORD-SLEEN
www.eenlekkerdrentseitje.nl
0591 362 304

Titel

Ga naar de bovenkant