Landbouwbedrijf Ten Hool is een akkerbouwbedrijf van circa 180 ha met een traditioneel bouwplan van consumptie- en zetmeelaardappelen, suikerbieten, gerst, zomer- en wintertarwe en rogge.

In de zomer (juli/augustus) wordt het koren gemaaid met behulp van een combine. Vrijwel al het graan wordt direct afgeleverd. Een kleine hoeveelheid gerst wordt apart gehouden en naar de bierbrouwerij gebracht.

Het aardappelrooien begint eind augustus. Eerst worden de pootaardappelen gerooid en vervolgens de consumptie- en fabrieksaardappelen. De meeste aardappelen worden opgeslagen in schuren en pas in de winter afgeleverd.

Het bietenrooien vindt in het najaar plaats (oktober/november) en wordt door een loonbedrijf uitgevoerd. De bieten gaan rechtstreeks naar de fabriek om verwerkt te worden.

BIEREN

Van het graan afkomstig van het akkerbouwbedrijf wordt door een professionele brouwerij op ambachtelijke wijze een uniek Drents bier gebrouwen. Er zijn vier verschillende soorten, een pilsener en drie speciaalbieren, nl. Olde Witte, Boeren Blond en Turfsteker.

Den Hool 4, 7845 TG HOLSLOOT
www.drentscheschans.nl
06 55 808 375

Titel

Ga naar de bovenkant